Το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας

Το Παλαιό Φρούριο βρίσκεται σε μια νησίδα και ενώνεται με την πόλη με μια τσιμεντένια γέφυρα που που παλιά ήταν ξύλινη και κινητή.

Πριν από τη γέφυρα, μπορεί κανείς να θαυμάσει το μαρμάρινο άγαλμα του γερμανικού Στρατάρχη Σούλενμπεργκ, ο οποίος υπερασπίστηκε γενναία το νησί κατά τη διάρκεια της τουρκικής πολιορκίας το 1716. Χτίστηκε από τον Ιταλό γλύπτη Κοραντίνι, κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας, και αρχικά στεγάστηκε στο φρούριο.

Ανάμεσα στο παλιό φρούριο και την πόλη, βρίσκεται το κανάλι του Contra Fossa (150 μ. μήκος, 10-15 μ. πλάτος), με τα περίπτερα των Saborniano και Μαρτινέγκο. Η κατασκευή του κτιρίου άρχισε με τους Ενετούς, μετά την τουρκική πολιορκία το 1537, και ολοκληρώθηκε το 1588. Θα είχε τέσσερις πύλες και δύο κορυφές (Korifes), έτσι το νησί ονομάστηκε Κέρκυρα. Η πρώτη κορυφή (51 μ.) χτίστηκε από τους Βυζαντινούς και ονομαζόταν «Castell del Mar», γνωστός και ως «Castell Vecchio», ενώ η δεύτερη κορυφή (65 μ.) χτίστηκε από τους Ενετούς και ονομαζόταν «Castell di Terra «, γνωστός και ως» Castell Nuovo «. Οι Βενετοί επεκταθεί η πόλη πέρα ​​από το φρούριο, ενώ στο εσωτερικό έχτισαν καμάρες, φυλακές, αποθήκες και νέων κτιρίων για τους στρατιώτες, τους ευγενείς και τους πολιτικούς. Η νέα πόλη που λέγεται για μια νέα οχύρωση και ένα νέο φρούριο. Οι υπόγειες καμάρες του κάστρου να αποδείξει τη θεωρία ότι συνδέεται υπόγεια με το απέναντι νησάκι της Πτηχίας (γνωστό και ως Βίδο).

Σήμερα, μπορεί κανείς να δει ακόμα τα ερείπια του ενετικού τοίχους, τις πρόσθετες οχυρώσεις που χτίστηκαν από τους Άγγλους, το ρολόι-πύργος, τα δωρικά κτήρια και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που χτίστηκε το 1840, κατά τη διάρκεια της αγγλικής κατοχής.


ΝΗΣΙΑ