Παραλίες της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα διαθέτει πολλές θαυμάσιες παραλίες, κάθε μία αποτελείται από ένα μαγικό συνδυασμό καταπράσινου τοπίου, γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο. Αυτή η πανδαισία χρωμάτων και υφών κάνει τις παραλίες της Κέρκυρας από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Οι περισσότερες από αυτές έχουν βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία και είναι καλά οργανωμένες με όλα τα είδη των εγκαταστάσεων, θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, ιστιοσανίδα και θαλάσσιο σκι.


Η παραλία Δασιάς βρίσκεται στο τουριστικό θέρετρο της Δασιάς, και είναι μια αμμουδερή και καλά οργανωμένη παραλία με πολλές εγκαταστάσεις στην περιοχή. Εδώ θα βρείτε επίσης πολλά καλά ξενοδοχεία, καθώς και ένα κάμπινγκ. Πολύ κοντά στην Δασιά είναι η παραλία Δαφνίλα , η οποία είναι επίσης καλά οργανωμένη αμμώδης παραλία.

Η παραλία Αγίου Γεωργίου, βρίσκεται 20 μίλια νότια ανατολικά της πόλης της Κέρκυρας κοντά στο χωριό Αργυράδες. Αυτό το χωριό έχει μια μοναδική αρχιτεκτονική που χρονολογείται από το Μεσαίωνα κατά τη διάρκεια της εποχής της Ενετοκρατίας. Στην περιοχή θα βρείτε επίσης τις παραλίες της Μάλτας και Γαρδένου.

Κοντά στην πόλη της Κέρκυρας είναι η παραλία της Αλυκής. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο τουριστικό θέρετρο με πολλά ξενοδοχεία και όλα τα είδη τουριστικών επιχειρήσεων και εγκαταστάσεων.
Η παραλία του Αγίου Γόρδιου είναι ένα από τις πιο διάσημες στην Κέρκυρα. Βρίσκεται στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο του Αγίου Γόρδη με υπέροχο τοπίο και τα αξιοθέατα της.
Η παραλία του Γουβιά βρίσκεται στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο των Γουβιών, 6 χλμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας. Η παραλία είναι οργανωμένη με πολλά είδη αθλητικών εγκαταστάσεων θαλάσσης ,μαρίνες, εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες.

Η Κασσιόπη, στη βόρεια πλευρά του νησιού, έχει μια ωραία αμμουδερή παραλία και σε κοντινή απόσταση, είναι οι εξίσου ελκυστικές παραλίες Αυλάκι και Καλαμιώνας.
Σε ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της Κέρκυρας, την Παλαιοκαστρίτσα, θα βρείτε πολλές θαυμάσιες και καλά οργανωμένες παραλίες.

Η παραλία Μοραΐτικα βρίσκεται κοντά στην Μεσογγή, 15 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Η περιοχή Νησάκι, βόρεια της πρωτεύουσας, έχει πολλές υπέροχες παραλίες που είναι ιδανικές για κολύμπι και προσφέρει πολλά είδη των θαλάσσιων σπορ.
Στο βόρειο-δυτικά και κοντά στο τουριστικό θέρετρο του Πέλεκα, βρίσκεται η παραλία της Γλυφάδας, μια θαυμάσια περιοχή με πλούσια βλάστηση και πευκοδάση.
Στην περιοχή του Πυργίου, 10 μίλια βόρεια της πόλης της Κέρκυρας, είναι η δημοφιλής Χρυσή παραλία, μια τεράστια, πλατιά παραλία με χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά.

Κοντά στην Αχαράβη, θα βρείτε πολλές ωραίες παραλίες για να αναφέρουμε μόνο μερικές, οι παραλίες του Αγίου Στεφάνου, του Αλμυρού, Λιβαδάκια που αξίζει να επισκεφθείτε.
Το περίφημη Κανάλ ντ’Αμουρ βρίσκεται στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο του Σιδαρίου, 20 χλμ βόρεια της πόλης της Κέρκυρας.

aggeorgiosΠαραλία Αγίου Γεωργίου 

Μαγευτική παραλία, μήκους 5χλμ  στο δυτικό τμήμα του νησιού, νότια του ακρωτηρίου Αρίλλα.

 

aimatheosΠαραλία Αγίου Ματθαίου

Όμορφη αμμουδερή παραλία του οικισμού με το ίδιο όνομα, 22,5 χλμ νοτιοδυτικά της Κέρκυρας.

 

Παραλία του Αγίου Στεφάνου

aistefanosΗ υπέροχη μεγάλη παραλία του Αγίου Στεφάνου, βρίσκεται πριν από τον οικισμό με το ίδιο όνομα, 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πρωτεύουσα του νησιού. Το νερό είναι κρυστάλλινα πράσινα. Η μεγάλη αμμουδερή παραλία προσελκύει πολλούς κολυμβητές το καλοκαίρι.

Αρίλλας

arilasΌμορφη παραλία, με 2,5 χιλιόμετρα από λεπτή άμμο, προστατευμένη από τον άνεμο από δύο μικρές χερσονήσους, είναι πολύ εντυπωσιακή, 40 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

 

Μπαρμπάτι

Όμορφη αμμώδης παραλία στον οικισμό με το ίδιο όνομα, κοντά στο Νησάκι, 21 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας του νησιού.

Παραλία Κασσιώπης

kasiopisΜεγάλη, οργανωμένη παραλία, στην Κασσιώπη, 37 χλμ βόρεια της Κέρκυρας, απέναντι από την ακτή της Αλβανίας.

 

Παραλία Δάσσιας

dassiasΓραφική παραλία, 13 χλμ βόρεια της Κέρκυρας μπροστά από το καλά ανεπτυγμένο τουριστικό κέντρο με το ίδιο όνομα.

 

Γλυφάδα

kalamiΠολύ μεγάλη αμμώδη παραλία που απλώνεται μπροστά από το λόφο του Πέλεκα, 16 χλμ δυτικά της Κέρκυρας.

 

Καλάμι
kalamiΌμορφη αμμώδης παραλία, 30 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας. Η ομορφιά της ενέπνευσε τον συγγραφέα Λωρενς Ντουρελ να γράψει το βιβλίο «Κελί του Πρόσπερο».

 

Κάβος

kavosΌμορφη παραλία στο μικρό χωριό με το ίδιο όνομα, 47 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

Κουλούρα

Γραφική παραλία, 7 χιλιόμετρα νότια της Κασσιώπης. Ο κόλπος σχηματίζει ένα ημικύκλιο, η οποία είναι ο λόγος που ονομάστηκε Κουλούρα.

Μαραθιάς

marathiasΌμορφη μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο, νότια της πόλης της Κέρκυρας.

 

Μυρτιώτισσα

mirtiotissaΓραφική παραλία, 15 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας του νησιού, κοντά στη Μονή Μυρτιδίων, απο την οποία η παραλία πήρε το όνομά του. Είναι στην πραγματικότητα η επέκταση της παραλίας της Γλυφάδας.

Παραλία Μον Ρεπο

Γραφική παραλία κάτω από το παλάτι του Μον Ρεπό, 3 χλμ. νότια της πρωτεύουσας του νησιού.

Νισσάκι

nissakiΒρίσκεται 23 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας. Το καλοκαίρι, το θέρετρο είναι γεμάτο από τουρίστες.

Παραλία Παλαιοκαστρίτσας

Όμορφη παραλία που βρίσκεται στον οικισμό με το ίδιο όνομα, 25 χλμ ΒΔ της Κέρκυρας. Στη θάλασσα, ένα σύμπλεγμα βράχων αποτελούν το περίφημο Πετροκάραβο, για το οποίο υπάρχει μια σειρά από μύθους.

Περουλάδες

perouladesΌμορφη παραλία που βρίσκεται 31 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του νησιού, κοντά στο σημείο όπου ο ομώνυμος οικισμός των Περουλάδων ενώνεται με το γειτονικό χωριό Σιδάρι.

 

Σιναράδες

sinaradesΓραφική παραλία στο ομώνυμο χωριό, 13 χλμ ΝΔ από την πρωτεύουσα του νησιού. Στο βάθος, το βενετσιάνικο καμπαναριό δεσπόζει στο τοπίο.

Παραλία  Ύψου

ipsouΗ τουριστική  παραλία του Ύψου είναι μία από τις καλύτερες αμμώδεις παραλίες του νησιού. Βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, πριν από την Ipsos οικισμό. Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το πλήθος των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή.

 


ΝΗΣΙΑ