Παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας

Στην Κέρκυρα, μπορεί κανείς να γευτεί την περίφημη παστιτσάδα από κρέας μαγειρεμένο σε σάλτσα με λαχανικά, ξύδι και μακαρόνια. Αν επισκεφθείτε το νησί το Πάσχα, θα πρέπει να δοκιμάσετε μια ποικιλία από μαγειριτσα, που ονομάζεται τσιλικούρδο.

Άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ είναι το σοφρίτο (μοσχαρίσιο κρέας ψημένο σε ψωμί με σάλτσα σκόρδου), η γαρδούμπα και το μπουρδέτο (ψάρι μαγειρεμένο σε πικάντικη σάλτσα με κρεμμύδια).

Η Κέρκυρα είναι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που παράγει ένα συγκεκριμένο είδος γλυκό κεράσι, το «κουμκουάτ». Στις καφετέριες της πόλης, μπορεί κανείς να πιει ένα μαλακό γλυκό τσερυ το οποίο εισήχθη στο νησί από τους Άγγλους.

σοφριτο


ΝΗΣΙΑ