Παραδοσιακες Φορεσιες

foresiaΗ παραδοσιακή γυναικεία ενδυμασία της Κέρκυρας αποτελείται από ένα μεγάλο και άνετο φόρεμα.

Το πάνω μέρος του σώματος καλύπτεται με ένα κεντημένο γιλέκο με μακριά μανίκια που έχει στολίδια και κοσμήματα που κρέμονται από το στήθος.
Η στολή περιλαμβάνει επίσης μια ποδιά με όμορφα κεντήματα που καλύπτουν το φόρεμα. Ένα μαντήλι δεμένο γύρω από τη μέση και τα παπούτσια έχουν χαμηλά τακούνια.
Το πιο εντυπωσιακό εξάρτημα της γυναικείας φορεσιάς είναι το κάλυμμα της κεφαλής, η οποία είναι ένα έγχρωμο μαντήλι τυλιγμένο γύρω από το κεφάλι με ένα λευκό μαντίλι.
Στο κεφαλομάντηλο, μπορεί κανείς να θαυμάσει τα λουλούδια και τα στολίδια που είναι πολύ εντυπωσιακά.
Η στολή κυριαρχείται από εντυπωσιακά χρώματα και κεντήματα, που χαρακτηρίζουν την χαρούμενη ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων, το οποίο επίσης αντιστοιχεί στους χαρούμενους ήχους της παραδοσιακής μουσικής της Κέρκυρας.

Η παραδοσιακή ανδρική ενδυμασία είναι απλούστερη από ό, τι η γυναικεία, και είναι πολύ παρόμοια με τα άλλα νησιά του Ιονίου.
Αποτελείται από τη βράκα με σταμάτημα στο γόνατο, με ένα λευκό πουκάμισο και φαρδιά μανίκια. Ένα γιλέκο φοριέται πάνω από το πουκάμισο και μία ταινία τυλίγεται γύρω από τη μέση.
Το κεφάλι καλύπτεται με ένα μικρό καπέλο από άχυρο. Οι ντόπιοι δεν φορούν πλέον τα παραδοσιακά ρούχα τους, αλλά οι γυναίκες της Κέρκυρας τα φορούν κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ και στις λιτανείες του Αγίου Σπυρίδωνα.


ΝΗΣΙΑ