Κασσιώπη

Η πόλη της Κασσιώπης,έχει πληθυσμό 1.200 κατοίκους και βρίσκεται 37 χλμ βόρεια της Κέρκυρα.
Είναι χτισμένη πάνω στο ακρωτήρι της Κασσιώπης, απέναντι από τις ακτές της Αλβανίας. Οι κάτοικοι της πόλης ασχολούνται κυρίως με την ιστιοπλοΐα και το ψάρεμα.
μετ
Σύμφωνα με την ιστορία, η πόλη ιδρύθηκε από τον Πύρο, ο οποίος μετέφερε εδώ Ηπειρωτες απο την Κασσιόπεια, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα του μικρού πληθυσμού στο νησί.
Σύμφωνα με μια άλλη παράδοση, η πόλη ιδρύθηκε από Ηπειρωτες μετά την καταστροφή της Ηπείρου από τους Ρωμαίους.

Λέγεται ότι στην τρέχουσα θέση της εκκλησίας της Παναγίας της Κασσωπίτρας, κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων, βρισκόταν ο Ναός του Κάσιου Δία από τον οποίο η πόλη πήρε το όνομά του. Κατά την αρχαιότητα, ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, και άνθισε κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων.

Οι ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι την πόλη επισκέφτηκε ο Πτολεμαίος (48 π.Χ.), ο Νέρωνας, ο οποίος έφερε μια προσφορά στον Δία και έπαιξε τη λύρα του στο βωμό του ναού, και τον Κικέρωνα, στο δρόμο του προς τη Λευκάδα.

Από τα τείχη και το μεσαιωνικό κάστρο, που χτίστηκε από τους Αντεγάβες, μόνο ερείπια σήμερα υπάρχουν που ονομάζονται ονομάζεται Πύργος.

Εκτός από την παραλία της Κασσιώπης, η γύρω περιοχή χαρακτηρίζεται από ανεπτυγμένες παραλίες μοναδικής φυσικής ομορφιάς, προσελκύοντας πλήθος τουριστών το καλοκαίρι.

κασσιωπη

κασσιωπη


ΝΗΣΙΑ