Διακοπές στην Κέρκυρα

κερκυραΟι ικανοποιητικές υποδομές και οι πολλαπλές δυνατότητες για διάφορες δραστηριότητες είναι ιδανικές για διακοπές στην Κέρκυρα και τα γύρω νησιά.
Η φύσικές ομορφιές της Κέρκυρας, η θάλασσα και η ιστορία έχουν φροντίσει έτσι ώστε όποτε επισκεφτείτε τον νησί, δεν έχει σημασία πότε, ή πόσο καιρό θα μείνετε, σίγουρα θα βρείτε πρωτότυπες κι ενδιαφέρουσες καταστάσεις για άνετες διακοπές, διασκεδαση και ξεκούραση.  Σε έναν τόπο με μεγάλη τουριστική παράδοση, με ελληνική παράδοση και επιρροές από την Βενετία, Αγγλία και Γαλλία,οι δυνατότητες για τουρισμό και διασκέδαση είναι σίγουρα εντυπωσιακές.
Η πόλη της Κέρκυρας,είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη του νησιού, κοντά στην πόλη βρίσκεται και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.
Το βόρειο μέρος του νησιού πιο ορεινό. Οι παράκτιες περιοχές και αναπτύχθηκε με καλές παραλίες με βότσαλα.
Στα νότια του νησιού υπάρχουν και οι πιο γνωστές παραλίες.

Οι πεζοπόροι θα εκτιμήσουν ένα ταξίδι προς την κορυφή του βουνού Παντοκράτορα, το υψηλότερο σημείο του νησιού, ενώ για τους λάτρεις της φύσης προτείνουμε τη λιμνοθάλασσα Κορησσία που αποτελεί ένα καταφύγιο για την άγρια ​​ζωή και διαχωρίζεται από το Ιόνιο Πέλαγος από αμμόλοφους και μερικές απο τις καλλίτερες και πιο παρθένες παραλίεςτου νησιού, και αν σας αρέσει να εξερευνήσετε περεταίρω, μπορείτε να πάρετε το καραβάκι για ένα από τα Διαπόντια νησιά στα ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της Κέρκυρας.

Τα πακέτα οργανωμένου τουρισμού που έρχονται κάθε καλοκαίρι στην Κέρκυρα διαμένουν συνήθως στα πολυσύχναστα θέρετρα κατα μήκος της ακτογραμμής του νησιού. Τα πιο πολυσύχναστα θέρετρα αποτελούν το Σιδάρι στα βόρεια, η Παλαιοκαστρίτσα, Έρμονες και Άγιος Γόρδιος στη δυτική ακτή, η Δασιά, Ύψος, και η Κασσιόπη κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής, Μπενίτσες στα νότια από την πόλη της Κέρκυρας και ο Κάβος στο νότιο άκρο του νησιού. Πολλά άλλα μικρότερα θέρετρα ειναι διασκορπισμενα μεταξύ αυτών των κορυφαίων τουριστικών προορισμών, αλλά είναι ακόμα δυνατό να βρείτε ήσυχους όρμους και ερημικές παραλίες.


ΝΗΣΙΑ